Phi Phi Railay Railay Koh Lanta Koh Ngai 4 Island Tour Koh Hong Koh Kradan

Krabi Province

Krabi provinsen  

Krabi är en av de södra provinserna i Thailand, vid stranden av Andaman Sea.

Närliggande provinser är (från norr medsols) Phang Nga, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat och Trang. Phuket provinsen i väster är också nära, men utan mark gränsen. Huvudstaden i regionen är staden Krabi.

Geografi

Provinsen ligger vid stranden till Andaman Sea. Mest anmärkningsvärt är ensam kalksten backar, både på land och i havet som öar. Rock klättrare från hela världen reser till Railay Beach klättra. På ca 130 öar som hör till provinsen, Koh Phi Phi Lee är kanske den mest kända, eftersom det var den uppsättning av filmen The Beach. Kust provinsen var illa skadade av tsunamin den 26 december 2004.

Andra öar inkluderar: Koh Phi Phi Don, en del av Phi Phi-öarna och Koh Lanta, en större ö i söder.

Boende på Krabi:

Den kalksten kullar innehåller många grottor, de flesta med vackra stalaktiter och stalagmiter. Tham Chao Le och Tham Phi Hua vill, både i Ao Luek distrikt innehålla förhistoriska rock-målning skildrar människor, djur och geometriska former. I Lang Rong Rien grotta i 1986arkeologer funnit 40000 år gamla mänskliga artefakter - sten verktyg, keramik och ben. Det är en av de äldsta spåren av mänsklig verksamhet i Sydostasien. Grottorna Krabi är också en av de viktigaste källorna till bon av Ätbara-boet Swiftlet, används för att skapa FÅGELBO soppa.

Historia

Den första mänskliga kvarlevor i provinsen går tillbaka till 25.000 - 35.000 BC, men det första vår historia går tillbaka till Konungariket Ligor i 1200, när staden Ban Thai Samor var en del av detta rike. I moderna Thailand, Krabi administrerades från Nakhon Si Thammarat, även efter 1872 när kung Chulalongkorn gav Krabi status som stad. Under 1875gjordes en direkt underordnade i Bangkok, så blir det som nu är en provins. Under 1900guvernören flyttade i mitten av provinsen från Ban Talad Kao till sin nuvarande plats vid mynningen av Krabi floden.

 

 Attraktion på Krabi  

Det utmärkande för båda Krabi och angränsande Phang Nga är massiv kalksten karsts, stigande vertiginously ut ur lägenheten risodlingar på land och på öarna från havet. Lägg i några vackra stränder och bra dykning och bergsklättring, och det är lite konstigt att turismen i området har varit blomstrande.  

Även mindre kommersiellt än angränsande Phuket, Krabi provinsen inte kan beskrivas som oupptäckta: den får två miljoner besökare om året, och de stora turistområdena hantera omfattande för utlänningar.

Krabi provinsen och Andaman Sea har ett antal utmärkta dyk platser. Du kan hitta dive resort vid nästan varje kuststaternas destination i regionen och på öar som turister besöker. Dive resort på Phuket kommer att besöka några av dessa platser också. De flesta kommer att erbjuda ett urval av dyk på följande platser: