Phi Phi Railay Railay Koh Lanta Koh Ngai 4 Island Tour Koh Hong Koh Kradan

Krabi provinsen

Krabi Province 

Krabi er en av de sørlige provinsene i Thailand, på kysten av Andaman Sea. 

Nabokommunene provinsene er (fra nord med klokken) Phang Nga, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat og Trang. Phuket provinsen i vest er også nabokommunene, men uten noen land grensen. Hovedstaden i regionen er byen Krabi. 

Geografi 

Provinsen ligger i fjæra til Andaman Sea. De mest kjente stedene er enslig kalkstein hills, både på land og i sjøen som øyer. Rock klatrere fra hele verden reiser til Railay Beach å klatre. Av ca 130 øyer som hører til provinsen, Koh Phi Phi Lee er kanskje den mest kjente, så det var sett filmen The Beach. Kysten av provinsen ble sterkt skadet av tsunami på 26 desember 2004. 

Andre øyer inkluderer: Koh Phi Phi Don, en del av Phi Phi øyene og Koh Lanta, en større øy i sør.

Overnatting på Krabi:

Den kalkstein skårane inneholde mange grotter, de fleste har vakre dryppsteiner. Tham Chao Le og Tham Phi Hua Slik både i Ao Luek distriktet, inneholder prehistoric rock-maleri viser mennesker, dyr og geometriske figurer. I Lang Rong Rien grotten i 1986 arkeologer funnet 40.000 år gamle menneskelige gjenstander - stein redskaper, keramikk samt bein. Det er en av de eldste spor etter menneskelig okkupasjon i Sørøst-Asia. The Caves of Krabi er også en av de viktigste kildene til reder av spiselige-hekker Swiftlet, brukes til å opprette Bird's Nest suppe. 

Historie 
Det første menneske forblir i provinsen tilbake til 25.000 - 35.000 f.Kr., men de første registrert historie helt tilbake til Kongeriket Ligor i 1200, da byen Ban Thai Samor var en del av dette riket. I moderne Thailand, Krabi ble administrert fra Nakhon Si Thammarat, selv etter 1872 da kong Chulalongkorn ga Krabi statusen til en by. I 1875 ble det gjort en direkte underordnet i Bangkok, og dermed blir det som nå er en provins. I 1900 guver flyttet midten av provinsen fra Ban Talad Kao til sin nåværende plassering ved munningen av Krabi elva.

 

Satsingen til Krabi 

Den særtrekk både Krabi og nabokommunene Phang Nga er massiv kalkstein karsts, økende vertiginously ut av flat ris paddies på land og så øyene fra sjøen. Legg i noen nydelige strender og gode dykking og fjellklatring, og det er litt rart at turismen i området har vært blomstrende. 

Mens mindre kommersialiserte enn nabokommunene Phuket, Krabi Province ikke kan beskrives som uoppdagede det får to millioner besøkende i året, og de store turistområdene imøtekomme omfattende for utlendinger.


Krabi Province og Andaman Sea har en rekke utmerkede dykkesteder. Du kan finne dykk skianlegg på nesten alle kyststater reisemål i regionen og på øyene som turister besøker. Dykk skianlegg på Phuket vil besøke noen av disse områdene også. De fleste vil tilby et utvalg av dykk på følgende områder: