Phi Phi Railay Railay Koh Lanta Koh Ngai 4 Island Tour Koh Hong Koh Kradan

Krabi-provinsen

Krabi-provinsen 

Krabi er en af de sydlige provinser i Thailand, på kysten af Andaman Sea. 

Nærliggende provinser er (fra nord med uret) Phang Nga, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat og Trang. Phuket provinsen mod vest er også nærliggende, men uden jord grænse. Hovedstaden i regionen er byen Krabi. 

Geografi 
Provinsen ligger ved kysten til Andaman Sea. Mest bemærkelsesværdig er ensomt kalksten bakkerne, både på landjorden og i havet som øer. Rock bjergbestigere fra hele verden rejser til Railay Beach til at forcere. Af omkring 130 øer i provinsen, Koh Phi Phi Lee er måske den mest kendte, da det var det sæt af filmen stranden. Kyst provinsen blev alvorligt beskadiget af tsunamien den 26 december 2004. 

Andre øer omfatter: Koh Phi Phi Don, en del af Phi Phi øerne og Koh Lanta, en større ø i syd. 

Overnatning på Krabi:

Den kalksten bakker indeholder mange huler, de fleste med flotte stalaktitter og stalagmitsandsøjler. Tham Chao Le og Tham Phi Hua Til både i Ao Luek distriktet, indeholde forhistoriske rock-maleri skildrer mennesker, dyr såvel som geometriske figurer. I Lang Rong rien grotte i 1986 arkæologer fundet 40.000 år gamle menneskers Artifacts - sten værktøjer, keramik samt knogler. Det er en af de ældste spor af menneskelig besættelse i alle Sydøstasien. Grotter i Krabi er også en af de vigtigste kilder til reder af Edible-reden Swiftlet, bruges til at oprette fugleæg reden suppe. 

Historie 
Den første menneskelige rester i provinsen dateres tilbage til 25.000 - 35.000 f.Kr., men de første registreres historie går tilbage til Kongeriget Ligor i 1200, hvor byen Ban Thai Samor var en del af dette kongerige. I moderne Thailand, Krabi blev administreret fra Nakhon Si Thammarat, selv efter 1872, når konge Chulalongkorn gav Krabi status af en by. I 1875 blev det gjort en direkte underordnet i Bangkok, og bliver således det, der nu er en provins. I 1900 regulatoren flyttet midten af provinsen fra Ban Talad Kao til sin nuværende placering ved mundingen af Krabi floden.

Attraktion på Krabi 

Det, der kendetegner både Krabi og nabokongens Phang Nga er massiv kalksten karsts, stigende vertiginously ud af flade ris paddies på jorden og som øer fra havet. Tilføj i nogle fantastiske strande og glimrende dykning og bjergbestigning, og det er lidt mærkeligt, at turismen i området har været hastigt stigende. 

Mens mindre kommerciel end nabokongens Phuket, Krabi-provinsen ikke kan betegnes som uopdagede: den modtager to millioner besøgende om året, og de store turistområder højde udførligt for udlændinge.

 

Krabi-provinsen og Andaman Sea har en række fremragende dykke websteder. Du kan finde dykke resorts på næsten alle kystnære destination i regionen og på øerne, at turister besøger. Dive resorts på Phuket vil besøge nogle af disse steder også. De fleste vil tilbyde et udvalg af dives på følgende steder: