Phi Phi Railay Railay Koh Lanta Koh Ngai 4 Island Tour Koh Hong Koh Kradan

Krabi Province

Krabi Provincie 
Krabi is een van de zuidelijke provincies van Thailand, aan de oever van de Andaman Zee. 
Aangrenzende provincies zijn (van noord rechtsom) Phang Nga, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat en Trang. Phuket provincie in het westen is ook de aangrenzende, maar zonder enige land grens. De hoofdstad van de regio is de stad van Krabi. 
Aardrijkskunde 
De provincie ligt op de wal naar de Andaman Zee. Meest opvallend zijn de eenzame kalksteenheuvels, zowel op het land en in de zee als eilanden. Bergbeklimmers uit de hele wereld reizen naar Railay Beach te beklimmen. Van ongeveer 130 eilanden die behoren tot de provincie, Koh Phi Phi Lee is misschien wel de bekendste, zoals het was de set van de film The Beach. De kust van de provincie werd zwaar beschadigd door de tsunami op 26 december 2004. 
Andere eilanden omvatten: Koh Phi Phi Don, een deel van de Phi Phi eilanden, en Koh Lanta, een groter eiland naar het zuiden. 

Accommodatie op Krabi:

De kalksteenheuvels bevatten vele grotten, de meeste met prachtige stalactieten en stalagmieten. Tham Chao Le en Tham Phi Hua Om, zowel in Ao Luek wijk, bevatten prehistorische rots-schilderij beeltenis van mensen, dieren en geometrische vormen. In Lang Rong Rien grot in 1986 archeologen vinden 40.000 jaar oude menselijke artefacten - stenen gereedschap, aardewerk en botten. Het is een van de oudste sporen van menselijke bewoning in alle Zuid-Oost-Azië. De grotten van Krabi is ook een van de belangrijkste bronnen van de nesten van de Eetbare-nest Swiftlet, gebruikt voor het maken van vogelnest soep.

Geschiedenis 
De eerste menselijke resten in de provincie dateren van 25.000 - 35.000 BC, maar de eerste registratie van de geschiedenis teruggaat tot het Koninkrijk der Ligor in 1200, toen de stad Ban Thai Samor was onderdeel van dit koninkrijk. In de moderne Thailand, Krabi werd toegediend uit Nakhon Si Thammarat, ook na 1872 toen koning Chulalongkorn Krabi heeft de status van een stad. In 1875 werd een directe ondergeschikte van Bangkok, dus steeds wat is nu een provincie. In 1900 de gouverneur verplaatst het centrum van de provincie uit Ban Kao Talad naar zijn huidige locatie aan de monding van de Krabi rivier.

Bezienswaardigheid op Krabi 

Het onderscheidende kenmerk van beide Krabi en naburige Phang Nga is de enorme kalkstenen karsts, stijgende vertiginously uit de vlakke rijstvelden op het land en de eilanden van de zee. Voeg in een aantal prachtige stranden en uitstekende duiken en klimmen, en het is weinig verwonderlijk dat het toerisme in het gebied is' booming '. 

Terwijl minder dan gecommercialiseerd naburige Phuket, Krabi Provincie niet kan worden beschreven als onontdekte: hij krijgt twee miljoen bezoekers per jaar, en de belangrijke toeristische gebieden catering uitgebreid voor buitenlanders. 
 

Krabi Provincie en de Andaman Zee hebben een aantal uitstekende duik-sites. U vindt duik resorts op bijna elke bestemming kuststaten in de regio en op de eilanden dat toeristen bezoeken. Dive resorts op Phuket brengt een bezoek aan enkele van deze sites ook. De meeste bieden een selectie van duiken op de volgende sites: